Een van de grootste uitdagingen waarmee bloggers en contentmarketeers worden geconfronteerd, is het schrijven van inhoud die is geoptimaliseerd voor zoekmachines, maar die ook mensen aanspreekt. Als je je blogpubliek wilt opbouwen, zul je slimmer moeten worden met je inhoud. De belangrijkste manier om dit te bereiken is met SEO copywriting.

Hoewel SEO ingewikkeld klinkt, is het makkelijker dan je denkt; vooral als je begrijpt dat schrijven voor mensen, en niet voor zoekmachines, the best practice is.

Om te ontwikkelen, moet uw online bedrijf verder gaan dan alleen ‘inhoud schrijven’. Uw inhoud moet twee doelen bereiken:

  1. Een bepaald probleem oplossen
  2. Een beroep doen op de eindgebruiker (klanten, klanten, prospects, lezers, enz.)

Hoe creëer je content die aan die doelen voldoet? Hoe maak je content die goed scoort bij Google en ook nog eens mensen overtuigt? Dat is waar SEO-copywriting om draait. Maak je geen zorgen als je geen dure SEO-copywriter kunt betalen. U kunt het zelf doen volgens eenvoudige regels.

Wat is SEO?

We weten allemaal wat er gebeurt als u een zoekopdracht in een zoekmachine typt en op “enter” drukt: u krijgt een lijst met zoekresultaten die relevant zijn voor uw zoekterm.

Die resultatenpagina’s verschijnen als resultaat van zoekmachineoptimalisatie (SEO).

Kortom, SEO is een methode om de effectiviteit van uw inhoud voor de zoekmachines te optimaliseren, zodat deze hoger scoort dan inhoud van andere sites die op dezelfde zoektermen zijn gericht.

Wat is SEO-copywriting?

SEO-copywriting is geëvolueerd sinds Google hun updates begon uit te rollen. Als u zeer nuttige inhoud wilt maken die goed scoort in Google en tegelijkertijd betalende klanten of klanten naar uw online bedrijf leidt, moet u nadenken over de componenten van Google’s rangschikkingsalgoritme.

Bij SEO-copywriting draait alles om het creëren van nuttige, boeiende en waardevolle inhoud die is gericht op specifieke zoekwoorden, zodat andere mensen deze graag promoten op sociale-mediaplatforms. Dit verhoogt de autoriteit en relevantie van uw inhoud en verbetert de positie in Google voor de geselecteerde zoekwoorden. Dus wanneer u iets sterk aanbeveelt, ziet Google het relevant en behaalt u betere SEO-inhoudsresultaten.

Met SEO-copywriting kunt u uw klanten targeten en hun specifieke problemen oplossen met goed gemaakte inhoud.